Bij de zangles besteden we aandacht aanzangtechnische aspecten, zoals stemtechniek en ademhalingstechniek. Daarnaast komen ook de uitvoeringsaspecten aan de orde, zoals tekstinterpretatie en het tot uiting brengen van tekst tijdens het zingen: performance, uitstraling en beleving van de tekst. We gaan uit van ieders persoonlijke stem en ontwikkelen deze zo dat je er het maximale uit kunt halen, zonder stemproblemen te krijgen. Welke stijl je wilt zingen, maakt hierbij niet uit: rock, jazz, muzical … iedereen kan zich door te trainen een stijl eigen maken. Ook is er ruimte om een eigen repertoire op te bouwen. Motto van de zanglessen: zingen met een eigen, vrij geluid en het zo eerlijk en oprecht mogelijk ontwikkelen van je eigen klank.

Zanglessen met de EVTS-methode

De EVTS-methode is van Joe Estill in combinatie met Lichtenberg. Door oefeningen leer je je lichaam tijdens het zingen te ontspannen. Vanuit die ontspannenheid reageert het lichaam spontaner waardoor het een vrije klank kan voortbrengen. Door oefeningen als ‘tonen laten ontstaan’ vanuit het luisteren naar en vooral voelen van je eigen klank, word je je bewust van wanneer of waar de klank het meest natuurlijk klinkt. Ook stemproblemen zoals heesheid, overspanning, weinig volume en een beperkt stembereik kunnen op deze manier verholpen worden. De lessen worden gegeven met respect en zijn gebaseerd op vertrouwen.

 

Je kunt je zangtalent trouwens ook in één van de bands van het Centrum voor Pop en Jazz of bij de musicallessen  laten zien.

Typ en druk op Enter om te zoeken