SPELEN IN EEN BAND

Zingen of spelen in een band vraagt aparte vaardigheden. Bandleden moeten op elkaar zijn ingespeeld, elkaar aanvoelen en dezelfde lol beleven tijdens het maken van muziek. Bij de bandlessen op het Centrum van Pop en Jazz worden bands geformeerd op basis van leeftijd, niveau en stijl. Heb je voorkeur voor met wie je wil spelen, kan dat altijd worden aangegeven. Het Centrum voor Pop en Jazz houdt hier altijd rekening mee.

Samen spelen

In de bandlessen ligt de nadruk op samen spelen. Voor je hiermee kunt beginnen, is een basiskennis van het instrument waar je op speelt vereist. Door de bandlessen kun je al redelijk snel samenspelen omdat je vooral goed leert luisteren naar elkaar. Hierdoor kun je elkaar goed aanvullen. Docenten die de bandlessen geven, de bandcoaches, geven tevens technische aanwijzingen voor elk instrument en de zang. In de individuele lessen kunnen verdere vragen worden gesteld als het gaat om de instrument- of stembeheersing. De bandlessen zijn dan ook heel geschikt voor gitaarleerlingen, als je basgitaar speelt, piano- of drumles  hebt of zingt.

Natuurlijk laten we je het geleerde ook in praktijk brengen: er vinden gedurende de cursus verschillende optredens plaats, bijvoorbeeld in cafés of andere gelegenheden.

Typ en druk op Enter om te zoeken