Gitaarlessen

Er zijn drie typen gitaren: klassiek, akoestisch en elektrisch. Deze gitaren hebben dezelfde basiskenmerken en je kunt vrij makkelijk wisselen van het ene naar het andere type. Bij het Centrum voor Pop en Jazz kun je les krijgen in alle drie de gitaartypen. De lesaanpak wordt op jouw wensen afgestemd: noten leren lezen, spelen met akkoorden, spelen op gehoor, welke stijl wil je ontwikkelen, welke nummers wil je leren spelen…. Bij gitaarles kan het allemaal aan bod komen. Denk bijvoorbeeld ook aan aandacht de volgende aspecten.

Begeleiden

Begeleiden van een enkele stem (zang of solo-instrument) of het begeleiden in een band. De belangrijkste lesonderdelen zijn het spelen van akkoorden en spelen van ‘slagjes’ (ritmische begeleiding). Je kunt het begeleiden ook nog beter onder de knie krijgen door mee te doen in één van de bands.

Soleren

Bij het soleren vormt de gitaar de hoofdstem en wordt er door een ander instrument begeleid. Soleren bestrijkt een groot gebied; van eenvoudige nummers naspelen tot improviseren (het zelf verzinnen van een solo) tot het naspelen van solo’s van grote artiesten.

Fingerstyle

Fingerstyle, het spelen met vingers, is een combinatie van begeleiden en soleren. Je leert gelijktijdig een baslijn, een middenstem en een melodielijn spelen.

 

Bij ons kun je voor al deze dingen terecht.

Typ en druk op Enter om te zoeken