PIANOLES

Bij de les komen de verschillende mogelijkheden van de piano tot uiting. Afhankelijk van je wensen kunnen verschillende accenten worden gelegd. Je kunt bijvoorbeeld ‘traditioneel’ op de piano een nummer of muziekstuk leren spelen, aan de hand van noten, maar ook met behulp van akkoorden. Maar er kan tijdens de pianoles ook extra aandacht worden geschonken aan zaken als:

  • Begeleiden van (je eigen) zang.
  • Meespelen in een band; leren om een passende begeleiding te zijn. Je leert zowel een lekker ritmische als harmonische ondersteuning spelen ter ondersteuning van de andere instrumenten/zang.
  • Noten lezen, en-vue spelen, spelen op akkoorden.
  • Improviseren en soleren. Theoretische kennis en noten lezen wordt zoveel mogelijk ‘spelenderwijs’ aangeleerd.

Pianoles iets toch wat anders dan keyboardles maar het kan eventueel wel worden gecombineerd. De lessen worden gegeven op een vleugel, alleen bij uitvoeringen worden af en toe electrische piano’s gebruikt.

Lesmethoden

Voor alle beginners (zowel kinderen als volwassenen) hanteren we als basis een bestaande lesmethode. Meestal is dat Alfreds of Thompson. Ook hier geldt dat je als leerling zelf mag aangeven welke nummers of muziekstijl je graag wil leren beheersen. De nummers worden door de docent vereenvoudigd zodat je binnen niet al te lange tijd al een populair nummer kan spelen.

Muziekkompas -- Toetsinstrumenten

Typ en druk op Enter om te zoeken