CPJ muziekschool is al op enkele scholen de aanbieder van muziekles onder schooltijd of na schooltijd. Onze lessen gaan verder dan alleen maar liedjes zingen. We beginnen ook niet met traditionele AMV lessen. Wat voor ons het belangrijkst is, is om de kinderen eerst plezier te laten krijgen in muziek. Wat kan je allemaal met muziek? Welke stijlen muziek zijn er allemaal?

Ritme: We gaan zelf ritmes maken en leren zo spelenderwijs hoe je dit in noten noteert. Toonhoogte: aan de hand van grafische partituren. Figuurtjes die meelopen met de muziek. Daarna een kleine uitleg van hoe het notenschrift werkt.

Bewegen op muziek, kijken hoe muziek bijdraagt aan sfeer door met beelden en muziek te werken. Muziek ervaren; wanneer klinkt iets spannend, droevig of vrolijk. Dit doen we met behulp van filmpjes en verhaaltjes. Kennis maken met instrumenten! Maar ook het zelf schrijven van een song met de klas! Met de kinderen samen een tekst maken met wat hun bezig houdt en daar een song over schrijven. Zo kun je bij alle leeftijden aansluiten.

Workshops na- en onder schooltijd

Musical, percussie, trommelen op emmers en kliko’s, bandles, songwriting en opnemen songs, tafeldrummen en bodypercussion.

  • Bandles. In deze les mogen de kinderen instrumenten proberen en kijken we of we misschien al iets samen kunnen spelen Word jij een rockster?.
  • Koor-les en meerstemmig zingen.
  • Musicalles. Ook toneel en beweging komt hierbij aan de orde.
  • Percussie-les. Trommelen op eenDjembée, conga of cajon. En zelfs op emmers en kliko’s.
  • Tafeldrummen en bodypercussion: sneller te realiseren dan drummen achter een drumstel.

Alle lessen worden door geschoolde en gespecialiseerde docenten gegeven.

Typ en druk op Enter om te zoeken