KEYBOARDLES

Bij keyboardles gaan we wat dieper in op de speeltechniek van het keyboard en wat je daarmee kunt doen. Het bespelen van een keyboard is anders dan bij de piano, omdat je bij keyboardspelen met de linkerhand d.m.v. akkoorden het begeleidingsgedeelte van het instrument aanstuurt.  Bij een piano is dat niet het geval.

Het is ook mogelijk om piano-  en keyboardles te combineren. De keyboard is prijstechnisch wat voordeliger. Daarom kan het voor beginnende leerlingen een goed idee zijn om te starten op keyboard en eventueel daarna pas over te stappen op piano.

Voor beginners verschilt de methode voor keyboard weinig van de methode voor piano. Gaandeweg lopen de lesonderwerpen steeds verder uit elkaar. Bij keyboardles wordt bijvoorbeeld steeds meer ingegaan op het kiezen van de juiste geluiden en de juiste begeleidingen (styles). Als je je vooral bezig gaat houden met het aansturen van de begeleiding met het keyboard zul je niet snel in één van de bands terecht kunnen. Dat zal sneller lukken als je je meer op de geluiden focust.

Typ en druk op Enter om te zoeken