Roberto Cuello 

Hoi! Ik ben Roberto Cuello. Op dit moment ben ik actief in diverse jazz-, latin-, salsa- en popbands. Met deze bands speel ik zowel nationaal als internationaal. Daarnaast run ik een eigen opnamestudio waar diverse band opnames komen doen. Ook arrangeer en componeer ik voor diverse nationale en internationale bands. Naast mijn activiteiten als uitvoerend muzikant, ben ik altijd met veel plezier les blijven geven.

Ik vind het van groot belang dat de leerling zich op zijn gemak voelt tijdens de les. Dat is de basis voor de muzikale ontwikkeling. Na een les moeten zowel de leerling als ik het gevoel moeten hebben dat het een schitterende les was. Verder stimuleer ik de leerling om naar zijn eigen spel te luisteren. Ik laat zien en horen wat je met ritme, melodie en harmonie kan bereiken. Uiteraard komen improvisatie en experimenteren aan bod. Ik probeer het uiterste van hun talenten er uit te halen om later de meest prachtige stukken te kunnen spelen. Ik maak echte muzikanten van ze! 

Biografie

Op 12-jarige leeftijd ging Roberto Cuello naar de muziekschool van San Cristobal op de Dominicaanse Republiek. Op 16 jarige leeftijd, in 1988, werd hij ontdekt door de beroemde artiest July Mateo ‘Rasputín’. In die tijd werd zijn bijzondere manier van pianospelen gevormd en verfijnd.  

Na een succesvolle tournee door de VS en Europa, besluit Cuello zich in 1989 te vestigen in Nederland. Daar richt hij de formatie Huracan op en enige tijd later zijn virtuoze sextet Grupo Melao. Met beide bands produceerde hij in totaal 3 albums die, zowel nationaal als internationaal, veel populariteit opleverde. In 1996 gaat Cuello naar het Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2000 Cum Laude afstudeert.

In juni 2003 voegt hij zich bij het internationale latin-jazz kwintet Latineo waarmee hij de Rein Heij Jazz Award voor nieuw talent won op het Jazz festival te Wageningen. In 2008 keert hij terug naar zijn geboorteland waar hij onder meer de pianist en muzikaal directeur was van het orkest van Alex Bueno. Gedurende 5 jaar volgen vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland. Sinds 2014 is Roberto weer in Nederland werkzaam.

Typ en druk op Enter om te zoeken