De piano is al jarenlang een populair instrument om te beoefenen. Het instrument komt veel voor in klassieke muziekstukken maar ook hedendaagse popnummers. Er zijn genoeg artiesten te noemen die moderne nummers hebben geproduceerd met de piano, denk aan Adele of Alicia Keys. Wil je ook graag zo goed leren pianospelen? Bij het Centrum voor Pop en Jazz, leren we je graag piano spelen. Of je nu vooraf aan moet beginnen of al een bepaald niveau hebt bereikt, we passen onze pianolessen in Eindhoven aan op jouw talent!

Beginners en gevorderden

Het maakt niet of je nu een beginner of gevorderde bent, jong of oud. Iedereen mag pianoles volgen bij, dat is juist het leuke. De wens van de leerling staat centraal en we passen onze lessen aan op jouw niveau en talent. Een muziekles die bij je past dus. Wil je graag popnummers leren spelen? Dat kan! Of liever klassieke stukken? Dan kiezen we daarvoor. Er zijn verschillende docenten beschikbaar die je helpen om jouw vaardigheden te ontwikkelen.

Pianolessen

Hoe leer je eigenlijk piano spelen? Er zijn twee manieren om als basis te nemen, namelijk met akkoorden of met bladmuziek. Dat is natuurlijk enigszins wat kort door de bocht, maar ieder nummer bestaat uit akkoorden en melodie. De akkoorden speel je met de linkerhand, de melodie met de rechterhand. Een akkoord is de basis van een nummer doordat er drie tonen tegelijk worden aangeslagen. Wat bij bladmuziek vaak het geval is, is dat er met de linkerhand vaker een soort tegenmelodie wordt gespeeld. In plaats van akkoorden, en dat is dus wat lastiger.

Thuis oefenen

Alleen pianolessen volgen is natuurlijk niet genoeg! Als je echt piano wil leren spelen is het belangrijk dat je ook thuis de tijd neemt om de muziekstukken te oefenen. Je vingers moeten namelijk wennen aan de manier waarop ze worden gebruikt. Met links en rechts andere bewegingen maken, vraagt enige motorische concentratie. Hoe sneller je hieraan gewend bent, hoe fijner. Het helpt ook om muziek te maken, die je zelf mooi vindt. Hierdoor zul je meer plezier en voldoening halen uit het oefenen.

Gratis proeflessen

Wil je graag leren piano spelen maar weet je niet zeker of het wel bij je past? Probeer dan een gratis proefles! Een proefles is een goede manier om te kijken of je het leuk vindt. Maar het is ook een manier om te kijken of de docent bij jouw past, en of jij bij de docent past! We bieden voor ieder instrument uit ons aanbod een gratis proefles aan. Of je dus saxofoon wil leren spelen of liever gitaar of piano, kom gerust een kijkje nemen bij ons muziekcentrum.

Typ en druk op Enter om te zoeken