Bart Candel

Vanaf mijn zesde drum ik al in bands. Op latere leeftijd, toen ik mijn eerste drumstel kreeg, nam ik privéles en bezocht ik clinics. Op de middelbare school volgde ik het Kunst & cultuurprogramma waarin ik muziekles kreeg en regelmatig uitvoeringen had met school. In diezelfde tijd begon ik met vrienden een Funkband met eigen werk. Hier speelden we veel mee en zijn we succesvol regionale bandwedstrijden af gegaan.

In 2008 nam ik via school deel aan de jeugdjury van TROMP International Music Competition, om daar internationale strijkkwartetten van hoog niveau te mogen beoordelen. In 2009 deed ik voor het eerst auditie in Amsterdam en Tilburg, waarna ik toegelaten werd aan de Fontys Rockacademie te Tilburg! Na een jaar te hebben gestudeerd haalde ik mijn hoofdvak niet en nam ik een jaar voor extra zelfstudie. In dat jaar werd ik klaar gestoomd door Bart Nederhand (Peter Pan Speedrock). Van hem kreeg ik nog eens de techniek en de nodige motivatie en drive om vervolgens opnieuw audities te gaan doen. Ik deed auditie in Amsterdam, Tilburg en Rotterdam. In Rotterdam was ik toelaatbaar en in Tilburg opnieuw aangenomen! Ik besloot verder te gaan met mijn opleiding in Tilburg.

Ervaringen tijdens studie en daarnaast

Ik deed ervaring op en werkte aan mijn veelzijdigheid door veel in bands te spelen. Binnen de richting ’sessiemuzikant’ kreeg ik een hoop theorie en les van Jurre Hogervorst, Eric Coenen en Frans de Berg. We speelden regelmatig met Gastzangers/-zangeressen. (Saskia Laroo, Ruud Hermans, Thomas Berge, Stevie Ann, Bertus Borgers, Jane Dare, John Henry). Ook heb ik er hoofdvakles gehad van René Creemers, Florian Hoefnagels, Koen Lieckens en Arthur Lijten. Daarnaast gaf ik van 2011 t/m juli 2015 zelfstandig les bij de drumschool ’DrumExperience’ in Eindhoven.

 In het vierde jaar word ik door mijn opleiding en TAMA (http://www.tamadrum.co.jp/eu/index_bene.php), samen met een paar andere medestudenten, genomineerd voor de TAMA-award voor ’meest veelbelovende drummer van de Rockacademie’. Ik win hem niet, maar ben wel vereerd! Ook ben ik druk bezig met een band met eigen werk ’A Name for the Moon’ (Alternatieve Pop), ontstaan binnen de Rockacademie en speel ik sinds een paar jaar bij een twee-wekelijkse top 40 sessie in Eindhoven en sinds 2015 met de coverband ’FUN Q’. In Juni 2015 studeerde ik af aan de Rockacademie als uitvoerend muzikant.

Ik ben nog even leergierig en neem daarom nog steeds lessen bij verschillende drummers. Ik ben constant op zoek naar nieuwe projecten en mensen om mee te spelen.  Dit soort nieuwe ervaringen geven mij inspiratie en vertrouwen om er uiteindelijk mijn beroep van te maken!

Logo Centrum Pop & Jazz Eindhoven

bart

Typ en druk op Enter om te zoeken