Ik ben Jilne Cornelis, ben 22 jaar en speel vanaf mijn 7e levensjaar piano. In 2015 ben ik begonnen aan de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Maastricht, waar ik deze zomer ben afgestudeerd met de specialisaties Orthopedagogische Muziekbeoefening en Muziek in Kunsteducatie. Sinds vijf jaar geef ik met veel plezier pianolessen en sinds januari ben ik begonnen met het lesgeven bij Centrum Pop en Jazz! 

Ik vind het van enorm belang dat leerlingen zich op hun gemak voelen en veilig voelen in de muziekles.
In een veilig klimaat komt naar mijn mening het beste leerresultaat naar voren en door mijn specialisatie Orthopedagogische Muziekbeoefening heb ik de competentie adequaat te reageren op elke leerling.
Buiten de veilige sfeer is het natuurlijk belangrijk dat er de vrijheid is om een eigen muzikale stijl en smaak te vormen en dit zal ik ook zeker stimuleren.

In de lessen vind ik het belangrijk om de leerling te helpen bij het vormen van zijn eigen muzikaliteit en leg ik hier, buiten het leren lezen van noten, luistervaardigheid, techniek en nog vele andere aspecten nadruk op. Maar buiten al deze fijne elementen van muziek maken, is plezier hebben in het maken van muziek iets wat nog wel het meest van belang is!

Typ en druk op Enter om te zoeken