Mijn naam is Edward Capel, woon in Eindhoven en geef 23 jaar saxofoonles en klarinetles, improvisatie workshops, componeer, arrangeer en dirigeer Bigbands.

Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met Es klarinet spelen en heb vervolgens jarenlang Alt-saxofoon  gespeeld in het Woensels MuziekCorps uit Eindhoven. Ik ben in 1992 afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium waar ik geïmproviseerde muziek en compositie heb gestudeerd.

Als saxofoondocent, ensemble leider en bandcoach ben ik werkzaam geweest op de school voor Muziek, Dans en Beeldende kunst “de Muzerije” te ’s Hertogenbosch.

Als freelance musicus (alt & sopraansaxofoon, altklarinet, samples & electronics) speel ik veel verschillende stijlen muziek van pop & rockmuziek tot wereldmuziek, funk, jazz en vrij geïmproviseerde muziek.

Als saxofonist, muziekdocent en dirigent vind ik naast het goed leren bespelen van je instrument, het vooral belangrijk dat je veel plezier beleeft aan muziek, zowel om er naar te luisteren als zelf doen, en natuurlijk samen met anderen veel muzikale lol beleven.

edwardcapel

Typ en druk op Enter om te zoeken